Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rhenen: Klompenpad - Graft & Griftenpad 14,5 km.

GPS
Informatie

Het Graft & Griftenpad is een zgn. Klompenpadwandeling die loopt vanuit Rhenen door de weilanden richting Achterberg en over de Grebbeberg weer terug naar Rhenen, de route loopt wisselend over verharde en onverharde paden.
De gehele route wordt aangegeven d.m.v. stickers en is daardoor makkelijk te lopen. Een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van het Landschapsbeheer Utrecht. De route begint bij het station Rhenen waar parkeergelegenheid is.
Via de Kastanjelaan en de Levendaalselaan, lopen we naar de bossen van de Grebbeberg, waar we een fraai uitzicht hebben over het gebied van de Gelderse Vallei. Hier staat ook een informatiebord over deze route.
We wandelen over de flanken van de Grebbeberg en de Graften (landbouw terrassen) en dalen af naar de Grift, een waterstroom, die van Rhenen naar Veenendaal stroomt door de Gelderse Vallei. Vanaf hier blijven we geruime tijd langs de oevers van de Grift lopen.
Na de Achterbergse Hooilanden, verlaten we de Grift en lopen tussen de weilanden door richting Achterberg. Op sommige stukken loopt dit klompenpad dwars door de weilanden en tussen kleine houtwalletjes door.
Na de Snijdersteeg lopen we langs de spoordijk van de lijn Veenendaal naar Rhenen en verder richting de voet van de Grebbeberg, die we even laten omhoog lopen, wederom door en langs de Graften, waarna we over de Grebbeberg weer teruglopen naar het beginpunt van deze route.

Uitzicht Gelderse Vallei
Graften
Grift
Overstapjes