Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

De Glind: Klompenpad - Glindhorsterpad 10km.

GPS
Informatie

Het Glindhorsterpad is een zgn. Klompenpadwandeling die loopt vanuit De Glind door de weilanden richting Burgstede en verder langs Bitterschoten. Langs de Modderbeek en weer terug naar De Glind, de route loopt grotendeels over onverharde paden.
De route begint bij het plein voor de kerk waar ook een informatiebord staat over deze route.
Al snel verlaten we de dorpskern en lopen over onverharde paden door weilanden en bosjes en passeren enkele moeraspoelen. We steken de Moorsterbeek over en komen langs de oude boerderij Burgstede.
Nu komen we op het Melissenpaadje, een pad dat de landerijen van Burgstede en Bitterschoten met elkaar verbindt. Dit pad staat vol met constructies gemaakt van oude (vaak landbouw) attributen die vroeger gebruikt werden. In elke bocht of inham staat wel een kunstwerk opgesteld. Op de akkers die we passeren staan verschillende soorten gewassen, borden vermelden welke gewassen er groeien.
Aan het eind van dit Melissenpaadje ligt de oude boerderij Bitterschoten die al in 1313 werd beschreven als uitvalbasis van roofridder Elyas van Woudegge. Even later passeren we de Wilhelminahoeve die vroeger de naam Klein Bitterschoten droeg.
Daarna komen we bij de Modderbeek die we, via het schouwpad, geruime tijd gaan volgen. Deze beek stroomt van Barneveld naar Stoutenburg. Onderweg passeren we de monumentale hoeve Groot Havikhorst.
Bij de Schoonderbekerweg verlaten we het schouwpad langs de Modderbeek en lopen terug naar De Glind, naar het startpunt van deze route.

De Glind
Moeraspoel
Landschapskunst
Modderbeek