Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Wijk bij Duurstede: Klompenpad - Gerrit Achterbergpad 11km.

GPS
Informatie

Het Gerrit Achterbergpad is een klompenpad dat begint bij de stadshaven in Wijk bij Duurstede en onderweg passeren we verschillende gedichten van de dichter waarna dit pad is vernoemd.
Vanaf de haven en kademuur met uitzicht op de bekende molen van Wijk bij Duurstede, lopen we naar de kasteeltuin van kasteel Wijk bij Duurstede en langs de beide kasteeltorens.
Daarna wandelen we naar het centrum van deze plaats, naast de oude kerktoren met enkele terrasjes.
Via smalle straatjes lopen we naar oever van de Kromme Rijn, verlaten Wijk bij Duurstede en even later steken we de Kromme Rijn over.
Na een parallelweg bereiken we de Landscheidingsweg, lopen we een bosgebied binnen en gaan een onverhard pad volgen door de bossen en soms dicht struikgewas.
Aangekomen bij de Langbroekerdijk, gaan we deze weg een tijdje volgen. Hier zien we langs de weg verschillende kleine en grote boerderijen, waaronder Klein Jagerstein. De vader van de dichter Gerrit Achterberg had deze boerderij in pacht.
Dan komt het landgoed en kasteel Sandenburg in zicht. Dit landgoed is een van de grootste van ons land. We zien het witte kasteel en de orangerie. In het achterliggende koetshuis werd Gerrit Achterberg geboren in 1905.
Het pad loopt verder door het bosgebied langs het kasteel en na een fietspad en Gooyerwetering komen we bij een statige bomenlaan, de Buntlaan. Via deze bomenlaan lopen we naar het gebied van het Wildeland en passeren de boerderij Groot Blankenstein.
Via de Sandenburgerlaan komen we bij het eindpunt van deze wandeling, het Wapen van Sandenburg, het oude theehuis in chaletstijl dat in 1887 werd gebouwd, nu is het een restaurant.

Molen
Kasteeltorens
Kromme Rijn
Gedicht
Kasteel Sandenburg