Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Woudenberg: Klompenpad - Dashorsterpad 12,5km.

GPS
Informatie

Het Dashorsterpad is een zgn. Klompenpad, een rondwandeling in het bos-en weidegebied tussen Woudenberg en Scherpenzeel.
Van Partycentrum Schimmel vertrek de route, hier staat ook een informatiebord over het Dashorsterpad.
De route loopt naar het Valleikanaal waarna we over de Grebbeliniedijk, voorlopig langs de oever van het dit kanaal blijven tot de Roffelaarsstuw.
Bij deze stuw steken we het Valleikanaal over en wandelen verder over de Roffelaarskade, een zandpad en over een fraaie houtwal die door het weidegebied loopt.
Onderweg passeren we verschillende oude boerderijen zoals de Hoeve Sniddelaar, Hoeve Groot Romselaar en de Hoeve Dashorst. Bij deze laatste hoeve staat een oude Schaapskooi.
Via de Dashorsterweg, de grensweg tussen de provincie Gelderland en Utrecht, lopen we verder en passeren wederom een paar oude boerderijen, waaronder de Hoeve De Haar met zijn oude Linde.
We lopen nu door een bosgebied en zien links een tweetal heuvels die behoren bij de historische schietbaan: De Kogelvanger.
Even later passeren we de Hoeve Breehoef, de Hoeve Wittenberg en de Hoeve Groot Vlastuin. Deze boerderijen vormen een fraai geheel met de omgeving en het landschap. Vroeger lagen hier nog verschillende schaapskooien maar die zijn helaas verdwenen.
Vanaf hier wandelen we verder door het open weiland waar we verschillende weidevogels zien en komen we weer uit bij het Valleikanaal. We lopen nu langs de andere oever terug, richting Woudenberg en verder naar het beginpunt van dit fraaie klompenpad.

Valleikanaal
Valleikanaal
Roffelaarskade
Schaapskooi