Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Renswoude: Klompenpad - Daatselaarsepad 14km.

GPS
Informatie

Het Daatselaarsepad is een klompenpad die begint bij restaurant de Dennen aan de Utrechtseweg.
Op het parkeerterrein staat ook een informatiepaneel over deze route en de route wordt met blauwe bordjes aangegeven.
Vanaf het begin loopt de wandelroute over de Groeperkade, deze houtwal is een verdedigingswal, die deel uitmaakte van de Grebbelinie.
Op de Wittenoordseweg gaan we naar rechts en lopen over de Groeperkade naar Fort Daatselaar, een aarden verdedigingswerk met een ringwal. De eerste steen uit 1766 is nog zichtbaar in het sluisje bij het bruggetje.
Over de Slaperdijk, een houtwal, eveneens een verdedigingswal wandelen we verder tot het Grand Canal. Dit water maakt deel uit van het Franse park dat behoort bij kasteel Renswoude. Even later wandelen we langs het kasteel dat in 1654 werd gebouwd op de plek van een oude burcht.
We verlaten Renswoude en lopen door een gebied van weilanden verder en passeren de oude boerenhoeve De Rouwe Hofstede. Bij de Groeperkade lopen we rechtdoor en via de Groote Fliertse Dijk komen we bij de Groeperweg, waar we de Groeperkade oplopen.
We blijven nu de Groeperkade volgen en komen na een tijdje bij de Schans een oude verdedigingswal en steken daarna de Lunterschebeek over. Even verder zien we links de oude hoeve Engelaar, waarna we weer uitkomen bij het startpunt van deze wandeling.

Fort Daatselaar
Grand Canal
Kasteel Renswoude
Luntersche Beek