Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Groenekan: Klompenpad - Beukenburgerpad 14,5km.

GPS
Informatie

Het Beukenburgerpad is een klompenpad dat begint bij de parkeerplaats onder het viaduct van de A27 aan de Groenekanseweg.
Vanaf de parkeerplaats onder het viaduct van de A27 lopen we de Groenekanseweg op en passeren al snel de kerk van Groenekan en even later een oorlogsmonument.
Daarna gaan we naar links en lopen even later de bossen binnen van Voordaan. Een stukje verder maak dit klompenpad een klein rondje door een ernaast gelegen bosperceel.
Dan vervolgen we de route alsmaar rechtdoor over een smal pad tussen de struiken langs een breed fietspad en bereiken we na geruime tijd de Nieuwe Weteringseweg (N234) die we een stukje naar rechts gaan volgen over de parallelweg.
Even later lopen we de bossen van Beukenburg binnen en over een brede boslaan lopen we naar het bosgebied van De Leyen en later weer terug naar de Beukenburgerlaan. Deze Beukenburgerlaan blijven we geheel uitlopen tot we weer aan de Groenekanseweg komen.
Hier gaan we naar links en lopen richting De Bilt. Vlak voor De Bilt lopen we over een saai stukje langs een industriegebied en weer even later langs een waterplas naar Fort Voordorp. Bij het fort lopen we langs de brede fortgracht en even later slaan we af en komen bij de Hooge Kampseplas waar veel zandwinning plaatsvindt.
Na de Hooge Kampseplas lopen we weer terug naar de Groenekanseweg en via deze weg lopen we weer terug naar het beginpunt van deze wandeling.

Kerk Groenekan
Bossen Voordaan
De Leyen
Beukenburg
Hooge Kampseplas