Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Driebergen: Klompenpad - Aderwinkelpad 12 km.

GPS
Informatie

Het Aderwinkelpad is een zgn. Klompenpadwandeling die loopt vanuit Driebergen door de weilanden richting Werkhoven en over de grasdijken weer terug naar Driebergen, de route loopt wisselend over verharde en onverharde paden.
De gehele route wordt aangegeven d.m.v. blauw/witte stickers en is daardoor makkelijk te lopen. Een uitgebreide beschrijving met informatie is te vinden op de website van het Landschapsbeheer Utrecht.
De route begint in de Hoofdstraat waar parkeergelegenheid is, hier staat ook een informatiebord over deze route. Vanaf het informatiebord loopt het Aderwinkelpad naar de Engweg en volgt deze langs de buitenplaats Sparrendaal tot het Kloosterlaantje.
We passeren de Buitenplaats Broekbergen met de oude toren en lopen over een graskade naar de Langbroekerwetering waar we even later het landgoed Beverweerd inlopen. Even later gaat het klompenpad door de weilanden naar de Jachtrustlaan, echter door de vele regenval is dit stuk van de route onbegaanbaar. Door het verharde pad te volgen naar kasteel Beverweerd en voor het toegangshek linksaf te gaan (Jachtrustlaan) komen we even later weer op de juiste route.
Via de Broekweg steken we de Langbroekerwetering weer over en lopen over een grasdijk naar de Dwarsweg en de Sterkenburgerlaan. Wederom via een grasdijk lopen we naar de Gooyerdijk die we vervolgens uitlopen naar de Engweg waarna we Driebergen weer binnenlopen richting het startpunt van deze wandeling.

Broekbergen
Ondergelopen weilanden
Kasteel Beverweerd
Zwarte Weg