Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rheden: Kammenroute 6km.

GPS
 

De Kammenroute is een wandeling van de Vereniging van Natuurmonumenten.
De route loopt vanaf het bezoekerscentrum Veluwezoom door de bossen en over de heide naar de Posbank en weer terug, de route loopt geheel over onverharde en heuvelachtige paden.
De route begint bij het bezoekerscentrum Veluwezoom even buiten Rheden waar voldoende parkeergelegenheid is, hier staan ook informatieborden over deze en nog een tweetal andere route's van 2,5 en 10 kilometer.
De gehele route wordt aangegeven met zwarte pijlen en is daardoor makkelijk te lopen.
Vanaf het bezoekerscentrum lopen we heuvelopwaarts en passeren eerst een pauwentuin en komen dan bij het fraaie Koetshuis dat versierd wordt door een tweetal prachtige paardenkoppen aan de voorgevel.
Daarna dalen we heuvelafwaarts en passeren de schapenweide met aan de overzijde een schaapskooi en even later een paar fraaie waterpartijen midden in het bos.
Vervolgens loopt de route de bossen uit en komen we via heuvelachtige paden tussen de open heide te wandelen en loopt de route verder heuvelopwaarts naar het glazen theehuis de Posbank waar we een fraai overzicht hebben over de omgeving.
Langs de heidevelden en de bossen loopt de route verder naar een rustplaats De Koepel waarna we via een lange stenen trap afdalen en door de heidevelden weer teruglopen naar de bossen en via een korte klim en afdaling komen we weer terug bij het startpunt van deze korte maar afwisselende wandeling door een opvallend stijgend en dalend landschap.

Bezoekerscentrum
Koetshuis
Hei
Theehuis Posbank