Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Renkum: Beekdalroute 15 km.

GPS
 

Deze Beekdalroute rondom Renkum is een wandeling die over veel schaduwrijke bospaden gaat maar ook geregeld door een open landschap van weilanden en beekdalen. Langs de route ligt tevens een aantal grafheuvels en een urnenveld.
De route start bij het Oranje Nassau's Oord, het oude buiten van Koningin Emma en tegenwoordig een verpleeghuis waar ruime parkeergelegenheid is.
Via de Kortenburg lopen we langs de Ommuurde tuin, de oude theetuin van Koningin Emma en wandelen we om de begraafplaats heen langs een bosven en passeren we de eerste beken in een open moerasveld.
Via een beukenlaan, langs een beek, steken we een open weiland over en lopen door de bossen langs verschillende grafheuvels naar de bossen van de Hoog Erve.
Langs de weidevelden loopt de route verder tot voor een spoorlijn waar we linksaf gaan over de Parallelweg om even later weer de bossen in te lopen.
Vanaf hier passeren we regelmatig verschillende beken met als eerste de Prinsessenbeek, gevolgd door de Bosbeek. De meeste beken zijn vroeger met de hand gegraven om de oude papiermolens in dit gebied van water te voorzien.
We passeren het landgoed Hoog Erve en even later Quadenoord waarna we langs de Molenbeek verder wandelen.
Even later passeren we de grote boerderij Everwijnsgoed en lopen door de bossen met een grote boog terug naar het Oranje Nassau's Oord, het beginpunt van deze gevarieerde route.

Oranje Nassau's Oord
Ommuurde tuin
Bosbeek
Urnenveld