Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ede: NS-wandeling Belmonteroute 16 km.

GPS
Routebeschrijving

De Belmonteroute is een NS-wandeling die loopt van Ede naar Wageningen.
Vanaf het station van Ede lopen we eerst langs de oude militaire kazerne en daarna naar de bossen van Sysselt.
De volgende paar kilometers blijven we in de bossen van Sysselt lopen. De Sysselt is een uitgestrekt, licht heuvelachtig bosgebied met hier en daar enkele heideterreintjes.
Als we bij de Ginkelse Heide aankomen, gaan we onder de drukke A12 door en steken gelijk de spoorbaan Utrecht-Arnhem over.
Even later komen we bij het Celtic Fields, een gebied met grafheuvels en omwalde akkers uit de IJzertijd.
Daarna passeren we het natuurvriendenhuis De Bosbeek en na een grafheuvel komen we bij de eerste spreng op deze route, de Bosbeek.
We blijven de beekbedding een tijdje volgen en passeren nog enkele andere sprengen en het landgoed Quadenoord, waar een beeldentuin is van Afrikaanse beelden.
Daarna volgen we de Molenbeek en komen bij de monumentale boerderij Everwijnsgoed. We lopen verder langs de Molenbeek, die we even later verlaten, waarna we door de bossen naar het landgoed Oranje Nassau's Oord lopen.
We wandelen verder door dit landgoed richting de Wageningse Berg. Op de Wageningse Berg komt de Rijn in zicht en hebben we fraaie uitzichten over de Rijn en de omgeving. Na een tijdje komen we bij Arboretum Belmonte, een fraaie tuin vol met verschillende bomen en struiken.
Daarna bereiken we Wageningen en komen we op de dijk langs de Rijn uit, die we even later weer verlaten. We wandelen naar het centrum en passeren het bekende hotel De Wereld. In het centrum komen we bij het busstation en nemen we de bus naar Ede terug.

Sysselt
de Bosbeek
Rijngezicht
Belmonte