Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Beek-Ubbergen: Geopad - Duivelsberg 9km.

GPS
Informatie

Het Geopad Duivelsberg begint bij de kerk in Beek-Ubbergen aan de Rijksstraatweg.
We lopen naar grenspaal nr.635 bij de Rijksstraatweg 191 waar we het Keteldal inlopen.
Halverwege dit dal lopen we links omhoog en wandelen een droogdal in met uitzicht op het Rijndal. We passeren hier verschillende soorten heggen die vroeger werden gebruikt als grond afscheiding.
Na enige tijd komen we bij het informatiecentrum Nederlands Cultuurlandschap met een klein museum. We passeren daarna enkele droogdalen en hebben regelmatig uitzicht op de Ooypolder onder ons.
Dan dalen we af door het Filosofendal, steken via een bruggetje een beek over en beginnen aan de klim van de Duivelsberg. Boven aan deze klim komen we bij een verhoogd punt waar vroeger een Mottekasteel heeft gestaan. Even verderop hebben we een fraai uitzicht op de omgeving en weer even later bereiken we het pannenkoekenhuis De Duivelsberg.
Dan dalen we af langs een akker en komen bij een grenssteen en de grens van Duitsland. Even verder passeren we een oude Leemput bij een informatiebord.
Dan klimmen we even later weer omhoog en komen bovenaan een diep droogdal. Nadat we om dit droogdal zijn heen gelopen, dalen we daarna in dit V-vormig smalle droogdal via een smal pad af.
Even later komen we in een breed dal in de bossen en na enige tijd dalen we ook in dit dal af. Na deze afdaling komen we weer in het Keteldal dat we aan het begin zijn ingelopen.
We passeren een oude witte richtingaanwijzer met een spreuk en dalen dan verder af in dit Keteldal en komen weer uit op de Rijksstraatweg waarna we terug lopen naar het beginpunt van deze wandeling.

Kerk Beek
Keteldag
Droogdal
Droogdal
Oude Wegwijzer